15 Kasım 2009 Pazar

Tandır Böreği


YAPILIŞI:
Un ,su ve maya ile yoğurulmuş hamuru yarım saat mayalandırdıktan sonra
bezelere ayırıp ince bir şekilde açarak arasına tahin ve margarin sürüp
kare şeklinde katlanır.Buzdolabında biraz beklettikten sonra tekrar açıp tepsiye seriyoruz.
Bu şekilde 3 yufka yapılıyor. Arasına isteğe göre ( ben peynirli yaptım) iç hazırlanıp 200 derecede fırına verilir.


3 yorum:

  1. Çok severim canım ellerine sağlık..

    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. nefiss görünüyor canım.ellerine sağlık marifetli arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. hamur işlerinde üstüne yok.ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil