14 Kasım 2009 Cumartesi

Hamsi Tatlısı


1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım paket margarin
kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
ŞERBETİ:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsi karıştırılır.Şekil verilir.Önce 150 derecede
pişirilir.Daha sonra derecesi yükseltilip esmerleşene kadar pişirilir.
Tatlısı sıcak ,şerbeti soğuk olacak şekilde üzerine dökülür.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım arkadaşım.çok güzel görünüyor tatlın.şanslı misafirlerin çok beğenecekler eminim.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yok artık dedim ama içinde hamsi görmeyince kendi kendime güldüm ellerine sağlık canım:))

    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. ay tadı muhteşemdi valla.gönderdiğin tabağın tabanı masaya deymeden eşimle hop yeyiverdik canım .ellerine sağlık.nasıl şekil verdiğini soracaktım hep unutuyorum.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil