15 Kasım 2009 Pazar

Mevsim Salata


Eşimin yaptığı salata.Güzel görünüyor değil mi? çokta lezzetli olmuştu.

Tandır Böreği


YAPILIŞI:
Un ,su ve maya ile yoğurulmuş hamuru yarım saat mayalandırdıktan sonra
bezelere ayırıp ince bir şekilde açarak arasına tahin ve margarin sürüp
kare şeklinde katlanır.Buzdolabında biraz beklettikten sonra tekrar açıp tepsiye seriyoruz.
Bu şekilde 3 yufka yapılıyor. Arasına isteğe göre ( ben peynirli yaptım) iç hazırlanıp 200 derecede fırına verilir.


14 Kasım 2009 Cumartesi

Hamsi Tatlısı


1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım paket margarin
kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
ŞERBETİ:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsi karıştırılır.Şekil verilir.Önce 150 derecede
pişirilir.Daha sonra derecesi yükseltilip esmerleşene kadar pişirilir.
Tatlısı sıcak ,şerbeti soğuk olacak şekilde üzerine dökülür.