YAPILIŞI: Un ,su ve maya ile yoğurulmuş hamuru yarım saat mayalandırdıktan sonra bezelere ayırıp ince bir şekilde açarak arasına tahin ve margarin sürüp kare şeklinde katlanır.Buzdolabında biraz beklettikten sonra tekrar açıp tepsiye seriyoruz. Bu şekilde 3 yufka yapılıyor. Arasına isteğe göre ( ben peynirli yaptım) iç hazırlanıp 200 derecede fırına verilir.
1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta yarım paket margarin kabartma tozu vanilya aldığı kadar un ŞERBETİ: 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su YAPILIŞI: Malzemelerin hepsi karıştırılır.Şekil verilir.Önce 150 derecede pişirilir.Daha sonra derecesi yükseltilip esmerleşene kadar pişirilir. Tatlısı sıcak ,şerbeti soğuk olacak şekilde üzerine dökülür.
Porsiyonluk Mini Pasta
-
*Merhabalar:)*
*Yıllardır severek yaptığım bu lezzetli pastayı bu defa kakao kremalı
denedim.*
*Biz çok beğendik size de fikir olması için paylaşıyoru...
Şehriye Pilavı Eşliğinde Hindi Kavurma
-
Bugünkü akşam yemeğine Hindi Kavurma ve Arpa Şehriye pilavı yaptım.
Hindi etini önce biraz düdüklüde pişirdim sonrasında fazla suyunu çektirip,
incecik ...
The Presence 2010
-
The Presence Itafilm, The Presence Film Da Vedere On Line, The Presence
Guardare Film Gratis Streaming
[image: Image de The Presence]
The Presence
*Fill*...
Blog hakkında uyarı!
-
Merhaba değerli ziyaretçilerim. Bundan sonra bu blogda yeni gönderiler
yapılmayacak yorumlar yayınlanmayacaktır. Takip etmek için linklerdeki
sosyal medya ...
Yogurt soslu börek
-
Yıl olmuş 2015
yeni sosyal paylasim aglari yeni yemek bloglari olmus.belki daha pratik
daha güzeldir bilemiyorum.(teknolojiyle aram duzelmedi gitti) ama ...
vitamin#enzim#klorofil#şifa
-
çimen suyu , çimen suyu faydaları , çimen suyunun faydaları , ebru şallı
çimen suyu , şifalı bitkiler , şifalı otlar
Çimen Suyu Bol bol çimen suyu içtiğini ...